Isztambuli élmények

Külön öröm számunkra, ha utasaink maguk osztják meg élményeinket. Ma egy isztambuli beszámolót olvashattok Dr. Nagy-Nádor Piroska tollából.

“Isztambul: Nyüzsgő. Hangos. Mediterrán. Európai, de mégsem.

A város magába szippant, csak sétálsz, bolyongsz, elveszel, és visszatalálsz.
Ezek az első érzések, amelyek felszínre törnek, ha eszünkbe jut Isztambul.

Másodszorra előtörnek az élmények a gyönyörű műemlékekről, amelyek egy másik világba visznek el. Császárok, szultánok korába, mint a mesében.

Isztambul

Csodás műemlékek várnak Isztambulban

 

Végül az érzékeinket kényeztető illatok és ízek, mint a kebab, a frissen facsart gránátalmalé, a tea, a vízipipa. Nem beszélve a mosolygós, jókedvű, hangos és kedves helyiekről, például a borbélyról, aki nem beszélt angolul, de kézzel-lábbal társalogva boldogultunk egymással, és még teával is megkínált minket a mutatványnak is beillő borotválás után.

Isztambulban jártunk

…mint a mesében

 

Isztambulban minden kapható. A Nagy Bazár nyüzsgő forgatagában árusok kínálnak ruhákat, fűszereket, édességeket, kaviárt, aranyat, ékszert, ajándéktárgyakat, elektronikai cikkeket – egyszóval mindent. De a Nagy Bazár körüli utcákban sétálva is elveszik az ember a rengeteg árus és vásárló között, és jól esik egy utcai bódénál leülni egy kebabra és egy török kefírre. Vigyázat, mindenre alkudni kell!

Isztambul, a nyüzsgős nagyváros

Isztambul, a nyüzsgő nagyváros

Rövid, de tartalmas utazásunk Isztambulba csodálatos volt, köszönhetően Stellának is, aki a kérésünknek megfelelően állította össze a repülőjegyből és szállásból álló csomagunkat.
Külön kellemes meglepetés volt, hogy a hotel tulajdonosa magyar kapcsolatokkal rendelkezik, nagyon jól beszél magyarul, sokat beszélgettünk vele és sok információt kaptunk tőle erről a csodás városról.

A DharmaLine-nak hála életre szóló élményben volt részünk.”

 

 

Kapcsolódó bejegyzések