A 10 legjobb vidámpark

Száguldás a hullámvasúton, mesefigurák és lenyűgöző attrakciók: a világ 10 legjobb vidámparkja, nem csak gyerekeknek!

A vidámparkok mindenki számára izgalmas programokat kínálnak. Párban, családdal, baráti társasággal egyaránt jól érezheted magad. Hogy a nyaralás alatt se unatkozz, bemutatjuk a világ 10 legjobb vidámparkját.
A látogatás után várjuk az élménybeszámolódat!

 

Magic Kingdom Disney World, Bay Lake, Florida

vidámpark-Magic Kingdom Disney World

Körhintázz Dumbóval!

1971. október 1-én nyitotta meg kapuit ez a mesebeli királyság Floridában, amely évente több millió látogatót vonz. A vidámparkban ismert Disney figurákkal találkozhatsz. Felnőttek és gyerekek számára is élvezetes kikapcsolódás.

 

Tokyo Disneyland, Tokió, Japán

vidámpark -Tokyo Disneyland

Tokióban is vár Disneyland!

A japán Disneyland a világ egyik legnépszerűbb vidámparkja és sok tekintetben lepipálja amerikai társát. A hatalmas komplexum 7 témára tagolódik: Tomorrowland, World Bazaar, Westernland, Adventureland, Fantasyland, Critter Country és Toontown.

 

Europa Park, Rust, Németország

vidámpark-Europa Park

Az Europa Park madártávlatból.

A párizsi Disneyland után az Europa Park az öreg kontinens második legnépszerűbb vidámparkja. A 850 négyzetméteres területen 13 európai országot ismerhetsz meg, a parkot gyalog vagy kisvasúttal járhatod be. Az Europa Parkot kettészeli az Elz folyó, így ha nem vágysz extrém vidámparki mulatságokra, akkor a kilátás miatt mindenképpen jól fogod érezni magad. Itt van egyébként a világ egyik leggyorsabb hullámvasútja, a Silver Star, amelyet a Mercedes-Benzzel közösen építettek.

 

Dreamworld, Queensland, Ausztrália

vidámpark-Dream World

Készen állsz a kalandra?

Az ausztrál Aranyparton építették ezt a hatalmas komplexumot, amelyben vidámpark és több csúszdás aquapark is helyet kapott. A Tower of Terrort csak kalandkeresők és erős idegzetűek próbálják ki, a többiek ismerkedjenek az ausztrál állatokkal, például kenguruval, koalával, emukkal vagy dingókkal.

 

Alton Towers Resort, Staffordshire, Anglia

vidámpark-Alton Towers Resortvidámpark-Alton Towers Resort

The Smiler és a 30 méteres szabadesés.

Vidámpark, aquapark és hotelkomplexum egyben, ahol nem a megszokott rózsaszín világ vár. Az Alton Towers misztikus és komor, némely elemei hátborzongatóak is, de éppen ez adja meg a varázsát. Ne hagyd ki a The Smiler nevű hullámvasutat. Az út során 30 méteres szabadesés vár és 14 alkalommal fordul fejre a kocsi.

 

Prater, Bécs, Ausztria

vidámpark-prater

A Praterben két óriáskerék is van.

Nem kell sokat utaznod, ha egy kis kalandra és vidámságra vágysz. A bécsi vidámparkban a szokásos játékok mellett mozit is találsz. Ha lángost ennél, ne szörnyedj el a porcukros verzió láttán.

 

Universal’s Islands of Adventure, Orlando, USA

vidámpark-Universal’s Islands of Adventure

Üdvözlünk a Jurassic Parkban!

A hollywoodi filmstúdió üzemelteti a vidámparkot, ezért nem meglepő, hogy felvonul az összes Universal filmhős. Elmerülhetsz Harry Potter világában, találkozhatsz a Pókemberrel vagy beülhetsz a Jurassic Park River Advenutre-re. A Hulk Coaster a bátraknak ajánlott.

 

PortAventura, Spanyolország

vidámpark-PortAventura

Nehéz eldönteni, melyik attrakcióval kezdj.

Barcelona mellett találod a PortAventura komplexumát. A vidámparkon belül bekukkanthatsz többek között a vadnyugatra, Indiana Jones világába és Kínába is. A felnőtteknek Európa leggyorsabb hullámvasútja, a gyerekeknek a labirintus és a kalózkaland nyújt önfeledt szórakozási lehetőséget.

 

Parc Asterix, Franciaország

vidámpark-Parc Asterix

Mitológiai utazás a Parc Asterixben.

Párizsból körülbelül 1 órát kell utaznod, ha találkozni szeretnél a híres képregényhősökkel. A park témáját a gall történetek adják, felülhetsz az Oziris hullámvasútra, vagy száguldhatsz a raftingpályán. Ha megéheztél, az éttermekben a francia konyha remekeivel várnak.

 

Tivoli Gardens, Dánia

vidámpark-Tivoli Gardens

A Tivoli Gardens esti fényei.

1843-ban nyitotta meg kapuit a Tivoli Gardens. Ez a világ egyik legrégebbi vidámparkja, amelyben sok részt eredeti állapotában őriztek meg. Az itteni élmények leginkább egy időutazáshoz hasonlíthatóak, bár vannak modern játékok is, itt van például a világ legnagyobb körhintája. A Tivoli nyugodtabb, mint a többi vidámpark, komolyzenei fesztiválokkal és pantomim előadásokkal szórakoztatják a közönséget egész évben.

 

Neked ajánljuk a vidámparkokat, ha….

- Szereted az izgalmakat.
- Szereted a sebességet.
- Párban, családdal vagy barátokkal is szeretnéd jól érezni magad.
- Felszínre tör gyermeki éned.
- Önfeledt kikapcsolódásra vágysz.

Kapcsolódó bejegyzések