A Niagara-vízesés

Milliók kíváncsiak a világ egyik legmonumentálisabb zuhatagára, a Niagara-vízesésre. Mit kell tudnod a vízesésről és honnan érdemes megnézned?

 

A Niagara-vízesés a Niagara folyó vízesés-együttese, amely Kanada és az USA határán van és elválasztja Ontario és New York államot.

Niagara Vízesés, Észak-Amerika

Íme, Észak-Amerika legnagyobb vízhozamú zuhataga.

 

Két fő része van, a Patkó-zuhatag a kanadai oldalon és az Amerikai-zuhatag az amerikai oldalon, amelyeket a Kecske-sziget választ el. Az USA területén van még egy kisebb vízesés, a Menyasszonyi fátyol-zuhatag, de ez a rész nem annyira látványos, mint a két nagyobb szakasz.

Niagara Vízesés, Patkó zuhatag

A Patkó-zuhatag madártávlatból.

 

A Niagara-vízesés együttese az utolsó jégkorszakban jött létre, az ide érkezők több millió éves természeti értékeket csodálhatnak meg.

Niagara-Vízesés, Jégkorszak

A zuhatagok a jégkorszakban alakultak ki.

 

Bár a Niagara nem magas, mégis ez a legnagyobb vízhozamú vízesés Észak-Amerikában: a széles zuhatagokon percenként körülbelül 110 000 m³ víz ömlik le.

Niagara -Vízesés, Kanadai oldal

A kanadai rész esti fényei.

 

A hatalmas erővel lezúduló víz lebilincselő élményt nyújt mindenkinek.

Niagara-vízesés télen.

A Niagara-vízesés télen is gyönyörű!

 

Ha szeretnéd testközelből is megcsodálni a Niagarát, akkor a kanadai oldalról közelíts, mert ez a rész szebb és látványosabb, mint az amerikai.

Több zuhatag alkotja a Niagara-vízesést.

Több zuhatag alkotja a Niagara-vízesést.

 

Ha biztosra akarsz menni, akkor szállj meg Niagara-on-the-Lake városkájában! A települést nem csak a vízesés, hanem bájos viktoriánus épületei miatt is ajánljuk. A kisvárosban a Niagarán kívül is találsz programokat, és hangulatos hotelekben szállhatsz meg.

niagara-vízesés-niagara-on-the-lake

Niagara-on-the-Lake hangulatos városka.

 

A teljes Niagara-élményért válaszd először a helikopteres túrát és nézd meg a levegőből a zuhatagokat, majd szállj hajóra a Maid of the Mist túrán! A hajókirándulás során elvisznek egészen a vízesés lábához, így valóban testközelből tapasztalhatod meg a zabolázatlan vizek erejét.

Testközelben a Niagarához!

Testközelben a Niagarához!

A kanadai oldalon egy teraszra is kisétálhatsz, ezt a lehetőséget se hagyd ki!

Te jártál már a Niagara-vízesésnél? Ha vannak utazási tippjeid, oszd meg velünk!

 

 

Kapcsolódó bejegyzések