Ide utazz ősszel!

Ahány város, annyi őszi hangulat. A következő helyeken a hűvösebb idő ellenére is nagyokat kirándulhatsz, és új helyeket fedezhetsz fel!


Ősszel sem áll meg az élet! Sőt! Ahogyan rozsdaszínbe és sárgába borulnak a fák, úgy mutatják meg új arcukat a városok. Őszi hosszú hétvégékre vagy nagyobb túrákra a következő úti célokat ajánljuk.

 

Prága

őszi-úti-célok-prága

Prága ősszel különösen gyönyörű!

 

A cseh főváros éghajlata olyan, mint itthon, így kellemes őszi időre számíthatsz a kirándulás alatt. Prága sokszínű város, ezért családi pihenésre, romantikus utazásra vagy egy kiruccanásra a baráti társasággal egyaránt tökéletes desztináció. Városszerte sok látnivaló van, az óváros a várral és a Károly híddal, illetve a Vencel tér megkerülhetetlen és kihagyhatatlan helyek. Az óváros romantikus utcácskáiban jól esik egy kávé vagy egy igazi cseh ebéd. Ha Prágában jársz, próbáld ki a világhírű cseh söröket! Fizess be egy sörtúrára vagy keresd az éttermek saját főzésű söreit.

 

Varsó

őszi-úti-célok-varsó-kastély

A fotózás szerelmesei imádják a kastély parkját.

 

Lengyelország fővárosa színes, romantikus város. Az óvárosban nézd meg a királyi várat és a Wilanów-i kastélyt. Sétálj egyet a Lazienki-parkban és barangolj a zsidónegyedben is. Varsó galériáiban állandó és időszaki kiállításokat nézhetsz meg. Az éttermekben belevetheted magadat a lengyel gasztronómiai élvezetekbe.

 

Brüsszel

őszi-úti-célok-brüsszel

Életkép Brüsszelből.

 

Az Európai Unió székhelye igazi kozmopolita metropolisz, amely ősszel is izgalmas programokat kínál. Bérelhetsz biciklit, hajókázhatsz vagy gyalog is felfedezheted a várost. Nézd meg a híres Manneken Pis és a Jeanneke Pis szobrokat, a Heysel Parkot és az Atomium acélgömbjeit. Érdemes ellátogatnod az Európai Parlamentbe is, ahol vezetett túrán mutatják meg az üléstermeket.

 

London

őszi-úti-célok-london

Őszi városkép Londonból.

 

Londont látni kell! Anglia fővárosa nyüzsgő, sokszínű város, a kultúrák olvasztótégelye. Annyi látnivaló van, hogy érdemes több napot szánni a túrára. A leglátogatottabb látványosságok a Buckhingham Palace, a Tower of London, a Westminster Abbey, a Big Ben és a Piccadily Circus. A British Museumban és a Nemzeti Galériában híres műalkotásokat nézhetsz meg. Vásárolni is érdemes, több világmárkát jó áron be lehet szerezni. Esténként pihend ki a városnézést egy angol pubban vagy a számtalan menő étterem egyikében.

 

New England, USA

őszi-úti-célok-new-england-woodstock

Woodstock kisvárosa meseszép ősszel!

 

A 6 államot magába foglaló régió egész évben nyugodt és gyönyörű, de ősszel különösen szép mesevilággá változik. Az őszi színekben pompázó erdők, a romantikus, apró farmok sok turistát vonzanak. A new england-i ősz annyira népszerű, hogy a helyi sajtó rendszeresen tudósít arról, hol, milyen színben pompázik a természet.

 

Te hová utaznál szívesen? Oszd meg velünk a Facebookon!

Kapcsolódó bejegyzések