Különleges utazások

Szívesen megnéznéd a természetes bonbondombokat? Netán a vörös gazdaságra vagy kíváncsi? Nem mindennapi látnivalókat hoztunk.

Jól esik néha kiszakadni a megszokottból és felfedezni a világ olyan csodáit, amelyekről talán nem is tudsz. Néhány különös és szokatlan látnivalót mutatunk be.

 

A legmisztikusabb

szokatlan-úticélok-petra

Rózsaszínben pompáznak Petra épületei.

A jordániai Petrában rózsaszín árnyalatokban pompáznak az épületek. A misztikus szent helyeken kívül a sivatag is izgalmas programokat nyújt. Érkezz teveháton, majd a kirándulás után jöhet egy holt-tengeri gyógyfürdő. Az éjszakát töltsd egy beduin sátorban és érezd magad igazán közel a természethez!

 

A legkalandosabb

szokatlan-úticélok-amazonas

Kalandoroknak ajánljuk az Amazonast.

Nem mindennapi vakációra számíthatsz az Amazonas folyón. Bérelj kenut és száguldj végig a Föld második leghosszabb folyóján! A szárazföldi túrákat se hagyd ki, barangolj a dzsungelben és a környékbeli falvakban! A kalandos utazás során különleges állatfajokkal is találkozhatsz, megcsodálhatod a folyó és az őserdő élővilágát.

 

A legnomádabb

szokatlan-úti-célok-mongólia

Nomád élmények a mongol sivatagban.

Irány Mongólia és a Góbi sivatag! Mássz sziklát a sivatagban, találkozz rénszarvasokkal és ismerd meg a helyi vadászokat! A teljes nomád élményért fizess be egy túrára és szállj meg az öko-házak egyikében!

 

A legösszetettebb

szokatlan-úticélok-honghe-hani-rizsterasz

Mesés a kilátás a rizsteraszok tetejéről.

Különleges látványt nyújtanak a Honghe Hani rizsteraszok Kínában, amelyeken összetett mezőgazdasági termelés folyik. A különleges gazdálkodási módszert a Hani törzs tagjai fejlesztették ki körülbelül 1300 éve, szerves része az állatállomány és a csodás színekben pompázó vörös rizs is. Betekintést nyerhetsz a helyiek életébe, a teraszokról pedig gyönyörű a kilátás.

 

A legmesebelibb

szokatlan-úticélok-goblin-valley

Koboldok a sivatagban.

A Goblin Valley State Park az USA Utah államában található, az Arches és a Canyonland nemzeti parkokhoz közel. A szó szerint mesebeli tájon koboldokra hasonlító homokkő képződményeket találsz.

 

A legínycsiklandóbb

szokatlan-úticélok-palacsinta-sziklák

Palacsintahegyek Új-Zélandon.

Új-Zélandon, a Paparoa Nemzeti Parkban nézheted meg a Palacsinta sziklákat. A különleges formájú sziklák az óceán fenekén felhalmozódott homokkő és mészkő rétegekből alakultak ki. Az évezredek során a homokkő erodálódott, így alakultak ki az egymásra fektetett palacsintákra hasonlító sziklák.

 

A legmagasabb

szokatlan-úticélok-spanyolország-emnertorony

Az embertornyot minden évben „felépítik”.

Egy kis katalán városban, Tarragonában minden évben megrendezik a kastélyjátékokat, ahol a csapatok azon dolgoznak, hogy egy több száz emberből álló tornyot formáljanak. A különleges kísérletet érdemes egyszer megnézni, összekötni egy barcelonai vakációval.

 

A legmelegebb

szokatlan-úticélok-pamukkale

A Gyapjúvár vizei gyógyhatásúak.

A törökországi Pamukkale meleg forrásai az ősidők óta népszerűek, és nem csak gyógyító hatásai miatt. A helyet fehér, bolyhos kinézetű ásványi lerakódásai miatt Gyapjúvárnak is hívják, maga a név is ezt jelenti.

 

A legóriásabb

szokatlan-úticélok-óriások-útja

Az Óriások útja Észak-Írországban.

Az Óriások útja Észak-Írországban van, amelyet 40.000 fekete bazalttégla alkot. A lépcsőzetes természeti látványosságot az 50-60 millió évvel ezelőtti vulkanikus tevékenységek alakították ki, mára pedig a régió egyik leglátogatottabb természeti csodája.

 

A legcsokisabb

szokatlan-úticélok-csokoládé-dombok

Bonbonok a Fülöp-szigeteken.

A Fülöp-szigetek Bohol tartományában másképpen zajlik az élet, ide ugyanis akkor érkezik a legtöbb turista, amikor barnás színekbe fordul a természet. A Csokoládé-dombok ősszel úgy néznek ki, mintha csokival bevont bonbonok lennének.

 

Melyik helyre utaznál el legszívesebben? Ne feledd, a világ közelebb van, mint gondolnád!

 

Kapcsolódó bejegyzések