Karácsony külföldön

Bemutatunk pár klasszikus úti célt, ahol garantált a pihenés és az ünnepi hangulat!

Manapság az év végi ünnepek sokaknak azt az időszakot jelentik, amikor a feszített, stresszes év után elvonulnak a világ elől, hogy jól megérdemelt pihenéssel töltődjenek fel a következő évre. A szilvesztert sok utazó tölti külföldön, de ma már nem ritka az sem, ha valaki külföldön karácsonyozik. A karácsonyi utazás párban, családdal vagy akár baráti társasággal is nagy élmény. Az extra kikapcsolódás is garantált, ha a pörgés és a lázas készülődés helyett a nyugodt pihenést választod.

 

Ünnepi ajánlónk első részében klasszikus téli desztinációkat hoztunk.

Svájc

Mindenki számára nagy élmény egy alpesi utazás, a havas táj és a fényárban úszó karácsonyi vásárok hangulata magával ragadó. Bázelben az ünnepi vásár mellett érdemes meglátogatni Johann Wanner karácsonyi házát. A világhírű karácsonyfa-designer számos politikus és uralkodócsalád karácsonyfáját díszíti, a bázeli bázison pedig gyönyörű díszeket és ünnepi dekorációkat nézhetsz meg.

karácsony-külföldön-luzern

Luzern, a fények városa karácsonykor is.

Luzern, a fények városa karácsonykor sem hazudtolja meg magát. A hidakat, az utcákat és a tereket is ünnepi díszkivilágítás borítja, így a várost különleges hangulat járja át.

A hegyi falvakban a fáklyafényes parádék varázsolnak el. Bérelhetsz kis házikót vagy megszállhatsz valamelyik szállodában, ahol különleges ajánlatokkal várnak ilyenkor.

 

Lappföld

Lappföldön a tiszta levegő, az érintetlen és a hófedte táj varázsol el. A tartomány fővárosában, Rovaniemiben a valódi karácsonyba csöppensz, itt lakik ugyanis a Mikulás, Joulupukki. Mikulásfalva, a Télapó főhadiszállása az év minden napján nyitva van, így a gyerekeknek különösen nagy élmény lehet, ha találkozhatnak az igazi Mikulással.

karácsony-külföldön-rovaniemi

Találkozz az igazi Mikulással!

Joulupukki birodalmán kívül számtalan egyéb sarkvidéki programmal várnak, elmehetsz például egy rénszarvasfarmra vagy igazi kutyaszánon száguldozhatsz. Lappföldön a sarki fényt is érdemes megnézned. Bár nem mindig látható szabad szemmel, azért legyél éber, hátha Te is megcsodálhatod ezt a páratlan természeti jelenséget.

 

Olaszország

karácsony-külföldön-madonna-di-campiglio

Madonna di Campiglio, a sztárok üdülőhelye.

Itáliában az olasz Alpok legelegánsabb síparadicsomát, Madonna di Campiglio-t ajánljuk, ahol filmsztárok, politikusok, sportolók pihennek. Igazi olaszos ünnepre lehet itt számítani, a finom ételek és a vidám hangulat biztosan örök élménnyé teszi majd az itteni karácsonyt. A síelés szerelmesei Európa legkiválóbb pályáin szlalomozhatnak, a belvárosban pedig korcsolyázhatsz vagy vásárolhatsz a vezető divatházak butikjaiban.

 

USA

A Colorado állambeli Aspen a hollywoodi sztárok kedvenc pihenőhelye és az amerikai karácsonyi idill megtestesítője. A csillogás ellenére Aspen nyugodt város, a hóval borított hegyeken jól esik a síelés, utána pedig jöhet a kikapcsolódás az egyik spa-ban.

karácsony-külföldön-aspen

Téli mesevilág Aspenban.

 

A tengerentúlon New York is csábító, mert ez a hely az igazi, nagybetűs karácsonyi mesevilág. A város már jóval karácsony előtt ünnepi díszbe öltözik és egyedülálló karácsonyi hangulat lengi körbe. New Yorkot az ünnepek alatt mindenütt karácsonyfák, fényfüzérek és Mikulások díszítik, amelyek néhol giccsesnek tűnhetnek, de kétség kívül magával ragadóak. Ha igazi amerikai karácsonyra vágysz, akkor New York a Te helyed!

Kedvet kaptál a karácsonyi pihenéshez? Még nem késtél le semmiről, Keresd Varga Stellát egyedi ajánlatokért!

 

Kapcsolódó bejegyzések